Author: Author on Source

Беседа на празникот Богојавление, 2021 година

„Господи, денес ѝ се јави на вселената, и Твојата светлина, се покажа врз нас, кои разумно Ти пееме: Ти си дошол и си се јавил, Светлино непристапна“ (кондак на утрена на празникот Свето Богојавление – Водици). На 19.01.2021 годиина, денот кога го прославуваме празникот Свето Богојавление на нашиот Спасител Господ Исус Христос – Водици, во…

Богослужба на македонски јазик

СВЕТО БОГОЈАВЛЕНИЕ КРШТЕНИЕ НА НАШИОТ ГОСПОД БОГ И СПАСИТЕЛ ИСУС ХРИСТОС На Вечерната На Господи воззвах, стихири:   Глас 2. Кога Претечата Го виде како доаѓа нашиот Про-светител Којшто го просветува секој човек, се зарадува во душа-та и трепери со раката; покажува на Него и им зборува на луѓето: – Овој е Тој Којшто го…