Author: Богојавление

КРШТЕВАЊЕТО НА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА

  „А во оние дни дојде Исус од Назарет Галилејски и се крсти од Јована во Јордан.“ (Марко 1,9.) Особено значаен е празникот на Христовото крштевање во реката Јордан, затоа што со тој настан започнува Неговата Месијанска дејност. Од тој ден Господ Исус Христос почнал да го проповеда Евангелието. Затоа, можеме да речеме дека Јордан…