Tag: 2007

Беседа на Богојавление, Охрид, 2007 година

Во името на Отецот и Синот и светиот Дух! Драги браќа и сестри! На денешен ден Исус од Галилеја отиде на реката Јордан кај Јован Крстител, за да биде крстен од него. Јован и покрај тоа што беше надарен со прозорливост и знаеше, кој доаѓа кај него, Го запира, велејќи Му: “Јас имам потеба да…