Tag: 2005

Беседа на празникот Богојавление, Охрид, 2005 година

Драги браќа и сестри, “Покајте се, зашто се приближи царството небесно”! (Мт. 3, 2). Во светото евангелие според Матеј ни се опишува една ретко убава глетка. На денешен ден од сите страни на Ерусалим како и од другите краишта на Палестина брзаат луѓе кон реката Јордан, на повикот на свети Јован Крстител:”Покајте се, зашто се…