Tag: 2004

Беседа на празникот Богојавление, Охрид, 2004 година

Во името на Отецот Синот и Светиот Дух! “И јас видов и посведочив, дека е овој Син Божји”(Јн. 1.34). На денешен ден била извонредно голема поворка од народ која се движела од Ерусалим и другите израилски краишта кон реката Јордан. Луѓето доаѓале Јован Крстител да ги крсти со вода на покајание. Јовановото име се беше…