Tag: 2003

Беседа на празникот Богојавление, Охрид, 2003 година

Драги верници! Сосема мали се подробностите за земниот живот на Господа Исуса Христа пред Неговото крштевање, кои ги опишуваат четворицата св. евангелисти. Спасителот, Кој вистински се потрудил ”да ја исполни секоја правда” (Мт. 3, 15), чекал да исполни 30 годишна возраст, која била задолжителна по еврејските обичаи за секој свештеник и учител и, пред да…