Tag: 2002

Беседа на празникот Богојавление, Охрид, 2002 година

“Се јави Јован, крштевајќи во пустињата: и проповедаше покајно крштевање за проштавање на гревовите. И излегуваа при него од целата Јудејска страна и од Ерусалим, и сите се крштеваа од него во реката Јордан, исповедувајќи ги своите гревови. А Јован носеше облека од камилски влакна и појас од кожа околу половината своја, и јадеше скакулци…