Tag: 1999

Беседа на Богојавление, 1999 година, Охрид

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух!! Драги браќа и сестри во Господа! Денеска празнуваме Голем Господов празник! Тој е познат под три имиња: Крштение Господово, Богојавление и Просвештение. Се нарекува Крштение Господово, затоа што на денешниот ден, според црковното предание, Господ Исус Христос се крстил во реката Јордан од Јован Крстител. Се…