Category: Активности

Нуркачки центар Амфора

Почитувани, Манифестацијата за одбележување на верскиот празник ,,Богојавленије Водици,, претставува најмасовно учество на верници од Охрид, од други градови од Македонија како и верници од соседните земји. Имајќи во предвид дека секоја година бројот на посетители се зголемува, а аналогно на тоа се зголемува и бројот на учесници кои скокаат по чесниот крст во Охридското…

Црвен крст за водици

Почитувани, Црвен крст Охрид од 2005 г. активно е вклучен и дава значителен придонес во организиранње и реализација на централната манифестација за одбележување на версиот празник „Богојавление-Водици“. Преку најразлични превентивни едукативни активности, јавни настапи, делење на едукативен материјал волонтерите на Црвен крст Охрид го подготвуваа и запознаваа населението и потенцијалните посетители на настанот, особено оние…