Tag: Амфора

Нуркачки центар Амфора

Почитувани, Манифестацијата за одбележување на верскиот празник ,,Богојавленије Водици,, претставува најмасовно учество на верници од Охрид, од други градови од Македонија како и верници од соседните земји. Имајќи во предвид дека секоја година бројот на посетители се зголемува, а аналогно на тоа се зголемува и бројот на учесници кои скокаат по чесниот крст во Охридското…