Category: Богослужби

Богослужба на македонски јазик

СВЕТО БОГОЈАВЛЕНИЕ КРШТЕНИЕ НА НАШИОТ ГОСПОД БОГ И СПАСИТЕЛ ИСУС ХРИСТОС На Вечерната На Господи воззвах, стихири:   Глас 2. Кога Претечата Го виде како доаѓа нашиот Про-светител Којшто го просветува секој човек, се зарадува во душа-та и трепери со раката; покажува на Него и им зборува на луѓето: – Овој е Тој Којшто го…