Tag: 2018

Беседа на празникот Богојавление, 2018 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! Денешниот празник, во старата Црква, неслучајно се прославувал заедно со Божик, односно, со Рождество то Христово. Овие два празници се прославувале како еден, бидејќи тој празник ни сведочи за највеличествената вистина на Божјото откровение, односно дека Бог се јави во плот во…