Tag: 2017

Беседа на празникот Богојавление, 2017 година

„Се јави Божјата благодат, спасителна за сите луѓе“ (Тит 2, 11) Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! На денешен ден Христос му се јави на светот и го просве ти. На денешен ден, врз Себе, ги зеде нашите гревови и го згази ѓаволот. На денешен ден Божјата благодат…