Tag: 2016

Беседа на празникот Богојавление, 2016 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! Денеска прославуваме еден од Господовите празници, поточно денес го прославуваме Богојавление. На денешен ден нашиот Спасител Господ Исус Христос доаѓа во Витовара на реката Јордан кај св. Јован Крстител. Тука, св. Јован Крстител, го проповедал покајанието и ги крштевал луѓето во реката…