Tag: 2014

Беседа на празникот Богојавление, 2014 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! Светата тајна Крштение е една од седумте свети тајни, која е задолжителна за секој верник, кој сака да стане член на едната, света, соборна и апостолска Црква. Најпогоден ден, пак, кога треба да зборуваме за оваа света тајна, е токму денешниот, Богојавленскиот,…