Tag: 2013

Беседа на Богојавление, 2013 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! Nашата света Православна Црква пред десетина дена го прослави светото Христово раѓање. Господ Исус Христос се раѓа во Витлеем и Својата понизност и човекољубие ги покажува преку крајната снисходливост, зашто како Бог прима човечко тело преку Света Дева Марија, и станува во…