Tag: 2011

Беседа на Богојавление, 2011 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри! Dенеска нашата света Црква го прославува водното крштевање на нашиот Спасител, Господ Исус Христос, во реката Јордан, од страна на свети Јован Крстител. Истовремено, го прославува и јавувањето на целата Света Троица, токму во моментот кога Господ Христос, по потопувањето во Јорданските…