Tag: 2010

Беседа на Богојавление, 2010 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Драги браќа и сестри, Oд преголемата љубов кон човечкиот род, Синот Божји доаѓа на земјава, примајќи го човечкиот лик. Преку Господа Христа, ние ја видовме славата Божја. Ние, пред неколку дена си спомнувавме за простите и доверливи срца на витлеемските пастири на кои ангелот Божји им…