Tag: 2009

Беседа на Богојавление, 2009 година

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин! Драги браќа и сестри! Светата Православна Црква денеска прославува еден од големите Господови празници кој се именува со повеќе имиња: Крштевање Господово, Богојавление и Просвештение. Се нарекува Крштевање, бидејќи на денешен ден, според црковното предание, нашиот Спасител, Господ Исус Христос се крстил во реката Јордан…