Tag: 2008

Беседа на Богојавление, 2008 година

Свети апостол Јаков советува во неговото послание: “Приближете се кон Бога, и Он ќе се приближи кон вас … поправете ги срцата свои, непостојани. Понизете се пред Господа, и ќе ве подигне!“ (Јак. 4. 8 -10). Како ние луѓето се доближуваме кон Бога? Има многу патишта и начини. Најпрво со вера во Бога. “Бидејки оние,…