Tag: 1997

Беседа на празникот Богојавление, 1997 година Охрид

Свети апостол Јаков советува во неговото послание: “Приближете се кон Бога, и Он ќе се приближи кон вас … поправете ги срцата свои, непостојани. Понизете се пред Господа, и ќе ве подигне ! (Јак. 4. 8 -10 ). Како ние луѓето се доближуваме кон Бога? Има многу патишта и начини. Најпрво со вера во Бога…