Tag: 1990

Прва виртуелна изложба на фотографии од Богојавление 1990 – 2020 год

Богојавление во Охрид во изминатите 30 години низ објективот на охридските фотографи, бележничари на историјата на градот. Фотографиите, од празнувањето на Водици од 1990 до 2020 година,  на Митко Лукан, Владо Паунче Скитник, Владимир Тунтев, Александар Ковачески, Петар Боев, Томе Љушев – Шпанец, Лара, Кристијан Љушев, Емил Јовановиќ, Мега продукција и Стојан Стојановски собрани на…

Беседа на празникот Богојавление, 1990 година, Охрид

И ете, глас од небесата говореше: „Овој е Мојот возљубен Син, Кој е по Мојата волја!“(Мт. 3, 17) Драги браќа и сестри! Пред дванаесет дена го прославивме светлото Рожденство на нашиот Господ и Спасител Исус Христос, а денес го прославуваме и Неговото крштение на реката Јордан. Почитувани браќа и сестри, поминаа многу векови од тој…