Tag: 1986

Беседа на празникот Богојавление, 1986 година, Порт Кембла

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! „И јас видов и посведочив, дека е Овој Син Божји“ (Јн. 1, 34). „Еве Го јагнето Божјо“ На денешен ден, Богојавление, била вонредна глетката за голем број луѓе кои се движеле од Ерусалим и другите Израелски краишта кон реката Јордан. Луѓето оделе кон свети Јован Крстител…