Tag: Струга

Беседа на празникот Богојавление, 1998 година Струга

Зошто Господ Исус Христос – Синот Божји, Кој е дојден во светот со својата безгрешност да ја исцели секоја душа, секој грев и повторно луѓето да ги присоедини кон Божијот живот- барал од свети Јован Крстител да Го крсти? Зошто било потребно Свети Јован да Го крсти Христа во реката Јордан? Тоа е прашањето што…