• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

АКТУЕЛНО

НОВОСТИ

Историјат на празникот

Историјат на празникот Поврзаноста на празниците Рождество Христово и Богојавление е воочлива во самата содржина на богослужбените песни. Во стихирите […]

 

Свето Богојавление Тропар на глас 1.

 

Во Јордание крештајуштусја Тебе, Господи,

Троическое јависја поклонение,

Родителев бо глас свидетелствоваше Тебе,

возљубленаго Тја Сина именуја

и Дух в виде голубине

извествоваше словесе утверждение.

Јавлејсја Христе, Боже,

и мир просвештеј, слава Тебе