Category: Соопштенија

Соопштение од Светиот архиерејски синод на МПЦ – ОА

Светиот архиерејски синод на Македонската Православна Црква — Охридска Архиепископија, во духот на препораките добиени од страна на Министерството за здравство до верските заедници, препорачува претстојните празници да се прославуваат со одговорност кон јавното здравје, да се почитуваат епидемиолошките здравствени мерки, па Божикните и Богојавленските празници да се прославуваат без нарушување на законските нормативи за…

СООПШТЕНИЕ

Чесни отци и браќа и сестри во Христа. Речиси цела измината година, нашата држава и целиот свет се бори со опасен вирус, кој зафати многумина од нашите браќа и сестри во Христа, а, за жал, многумина и ја изгубија битката. Последниов, пак, период се наоѓаме во уште покризна ситуација со зголемениот број случаи на заболени…